Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз си карам с 95 OMV и понякога сипвам малко добавка за бензин.
    EX 156 1.6 TS

Comment

• Първоначално публикувано от Colombo
      Защо не започнете да пишете с какъв бензин/нафта карате и от къде зареждате? Това има доста голямо значение, при мен например разликата между 95 октана на Lukoil(Petrol) и OMV е около 0.8l/100km (Lukoil ми гори по-малко) за извънградско при един и същи маршрут и еднакъв стил на каране. За SHELL няма да пиша изобщо, защото те тия бензин не продават, някаква помия е това!
      P.S. Няма да пиша среден разход, защото едва ли ви интересува, с BMW съм, но обмислям покупка на ALFA 156 и затова хвърлям по едно око и на този форум
      Аз от бензиностанции (Бок)Лукоил няма да сипя ако ще и да остане последната бензиностанция. Имам много приятели и познати които работят в рафинерията и в независими лаботатории които обслужват нуждите на петролните фирми та всеобщото мнение е ,,Ако заредя на Лукоил си плюя на работата" Човек който е доста навътре в нещата и има доста сериозна отстъпка в тези бензиностанции е заредил само веднъж 3-4 литра преди две години
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Аз зареждан 95Н от Еко Елда. Последно се засичах от Варна до Русе и ми направи 12.2 л/100км . От табелата край на Варна до табелата Русе по одометъра на автомобилчето показа 196 км , та това разстояние го направих за час и 12 минути.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97

Comment

• Последно като я засичах от Русе до Пазарджик и връщане до Пловдив с малко градско това е през шипка за 400км. ми даде 7.8л. на 100 а после на зад и със 120км. градско за 420км. ми даде 8.3л. на 100км.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 99'

Comment

• Първоначално публикувано от Neokill
            Първоначално публикувано от Colombo
            Защо не започнете да пишете с какъв бензин/нафта карате и от къде зареждате? Това има доста голямо значение, при мен например разликата между 95 октана на Lukoil(Petrol) и OMV е около 0.8l/100km (Lukoil ми гори по-малко) за извънградско при един и същи маршрут и еднакъв стил на каране. За SHELL няма да пиша изобщо, защото те тия бензин не продават, някаква помия е това!
            P.S. Няма да пиша среден разход, защото едва ли ви интересува, с BMW съм, но обмислям покупка на ALFA 156 и затова хвърлям по едно око и на този форум
            Аз от бензиностанции (Бок)Лукоил няма да сипя ако ще и да остане последната бензиностанция. Имам много приятели и познати които работят в рафинерията и в независими лаботатории които обслужват нуждите на петролните фирми та всеобщото мнение е ,,Ако заредя на Лукоил си плюя на работата" Човек който е доста навътре в нещата и има доста сериозна отстъпка в тези бензиностанции е заредил само веднъж 3-4 литра преди две години
            А другите вериги бензиностанции откъде си взимат бензина? Нали пак от Нефтохим-а. Как техният ще е по-добър? Може да слагат някакви примеси, но с това само ще стане по-лош, както на Шел например. Аз зареждам само от Лукойл и ОМВ. Някой забелязал ли е с 98 или 100 октана дали харчи по-малко, отколкото с 95?
            2014: Deutschland über alles

Comment

• Еко елда го карат от гръцката "нефтохим" и специално нафтата отговаря на Евро 4, докато нашта от нефтохима е Евро 3
              Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

• Вече започна да ме стяга сърчицето че не си купих дизелче ама кво да правим ся ще се радваме и на бензинката повечко гори но такъв е живота продължавам да рулирам.Алфите са железарки аз моита я имам вече от 2 седмици и много и се кефя за разхода имам наблюдиния че не е толкова голям 10-11 градско и 7 извън градско.

alfa romeo 1.6 TS
                Alfa Romeo 156 1.6 TS

Comment

• Пък мойта градско дава 7.5-8
                  А извънградско към 7
                  Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140hp '04 The new Mistress
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD 8v 105hp '98 еx

Comment

• Първоначално публикувано от automaniac
                    Пък мойта градско дава 7.5-8
                    А извънградско към 7
                    беги с тая малолитражка от тука бе
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей
                      Първоначално публикувано от automaniac
                      А извънградско към 7

ЪЪЪЪ как изглеждаше бензиностанцията че май ще трябва да зареждам пък забравих(какво ли не правят саждите и на паметта вредят)
                      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• http://luchi.bg/ Парапети

Comment

• Първоначално публикувано от търтей
                          Първоначално публикувано от automaniac
                          А извънградско към 7
                          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140hp '04 The new Mistress
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD 8v 105hp '98 еx

Comment

• аз от две седмици карам само с 98 от Лукойл (само лукойл - без Петрол) и съм много доволен. мога да кажа, че е по - добър дори от V-Power -а, а е и по - евтин.
                            sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

• Първоначално публикувано от gorang
                              Еко елда го карат от гръцката "нефтохим" и специално нафтата отговаря на Евро 4, докато нашта от нефтохима е Евро 3
                              По закон всички горива ВЕЧЕ са Евро-4....това е нормата на ЕС.

За това "бившия" скъп дизел на ОМВ Спринт дизел който беше Евро-4 сега им е обикновенния....а Премиум е Евро 5.

Нафтата на Еко-Елда винаги е била Евро-4 заради ЕС.....и я карат от Солунската им рефинерия.
                              sigpic
                              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• първите 1000км (800 градско+200 извънградско с тежък десен крак) 8.5

До морето и обратно няма и 7литра. Но на връщане загряваше и не съм я натискал много.

* Всичко с пуснат постоянно климатик.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD
                                Mazda CX-5

Comment

Working...
                                X